Демчишин хоче передати "атомне" управління Міненерго екс-фіндиректору "Білли" - ЗМІ

Вівторок, 17 лютого 2015, 20:34

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин планує призначити начальником управління міністерства з питань атомної енергетики та атомно-промислового комплексу Сергія Єрмака.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на доповідну записку нинішнього директора департаменту з питань атомної енергетики та атомно-промислового комплексу Міненерговугілля Григорія Муляра.

У документі вказується, що Єрмак раніше працював фінансовим директором компанії "Білла-Україна" і ніколи не працював в атомній галузі, не мав відношення до забезпечення ядерної та радіаційної безпеки.

Автор записки підкреслює, що призначення Єрмака на посаду начальника "атомного" управління суперечить закону "Про держслужбу" та постанови Кабміну №1162 від 27 грудня 2008 року "Про затвердження кваліфікаційних вимог до керівників та заступників керівників органів держуправління у сфері використання ядерної енергії".

Реклама:

"В умовах військових дій на території України, коли атомна енергетика виявилася рятівним колом для забезпечення енергетичної безпеки держави, таке призначення демонструє зневагу до всіх ядерників і працівників атомно-промислового комплексу", - резюмує Муляр.

Автор записки пропонує Демчишину призначити на посаду начальника "атомного" управління Міненерговугілля людину відповідної кваліфікації, а для відбору кандидатів - створити робочу групу за участю Держатомрегулювання, НАЕК "Енергоатом", Держслужби України, підприємств атомно-промислового комплексу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: