Єврокомісія прокоментувала встановлення Україною додаткових мит

Середа, 7 січня 2015, 19:15

Імплементація Україною додаткових обмежувальних заходів у сфері торгівлі має відбуватися у суворій відповідності вимогам Світової організації торгівлі.

Про це "Укрінформу" у Брюсселі заявив речник з питань торгівлі Єврокомісії Даніель Розаріо, відповідаючи на запитання про результати термінових консультацій між ЄК і урядом України щодо запровадження українською стороною додаткових імпортних мит.

"Єврокомісія сподівається, що ухвалення Україною обмежувальних торговельних заходів з метою стабілізації платіжного балансу буде імплементовано у суворій відповідності вимогам СОТ", - наголосив представник Єврокомісії.

Він зазначив, що Євросоюз взяв до уваги той факт, що Україна вирішила відкласти набуття чинності цього рішення з огляду на необхідність проведення консультацій з міжнародними фінансовими інституціями.

Реклама:

"Ми підтверджуємо нашу відкритість у продовжуванні подальших технічних консультацій з Україною", - сказав Розаріо.

За його словами, ЄС вважає, що відповідний комітет у рамках СОТ є належним форумом для ширших офіційних консультацій з цього питання.

"Євросоюз залишається глибоко занепокоєним у зв’язку з економічними труднощами і викликами макроекономічній стабільності Україні і повною мірою підтримує план дій, який відзначає порядок денний реформ коаліційного уряду", - наголосили у Єврокомісії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: