Apple показала рекордний квартальний прибуток в історії

Середа, 28 січня 2015, 09:42

Дохід компанії Apple зріс з 56,7 млрд доларів за той же квартал минулого року до 74,6  млрд доларів.

Про це пише РБК.

Згідно з квартальною звітныстю компанії, чистий прибуток за акцію зріс на 48% і становив 3,06 долара.

Чистий прибуток компанії становив 18 млрд доларів, а квартальний грошовий потік від операцій становив 33,7 млрд доларів. Всі ці показники являються рекордними не тільки для компанії.

Реклама:

За словами аналітика S&P Говарда Сільверблатта, чистий прибуток в 18 млрд доларів - рекорд для публічної компанії в світовій історії.

Попередній рекорд квартального прибутку - 15,9 млрд доларів - встановила компанія ExxonMobil в 2012 році, повідомила британська газета Financial Times.

Частка міжнародних продажів становила 65% від квартального доходу, валовий квартальний прибуток становив 39,9% у порівнянні з 37,9% роком раніше.

Що стосується готівкових коштів, то у Apple цей показник досяг 178 млрд доларів - як зазначає CNBC, на ці кошти компанія змогла б купити 480 компаній з 500, які складають фондовий індекс S&P 500, куди включені компанії з американських фондових бірж з найбільшою капіталізацією.

У квартальному звіті компанії вказується, що позитивних фінансових результатів Apple досягла завдяки зростанню доходів від продажів iPhone і комп'ютерів Mac, а також рекордним показникам продажів в AppStore.

Після публікації звітності акції Apple зросли на 5% в ході торгівлі після офіційного закриття ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!