Світовий банк виділить 800 мільйонів доларів на ремонт дороги Київ-Харків

Вівторок, 27 січня 2015, 12:22

Світовий банк підтвердив свій намір інвестувати 800 млн доларів у проект із розвитку автодорожньої сфери в Україні - ремонт ділянки Полтава-Харків дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства інфраструктури України.

Згідно з повідомленням, план реалізації даного проекту обговорили на зустрічі перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер і менеджер глобальної практики з транспорту та ІКТ, регіон Європи та Центральної Азії (Колумбія) Хуан Гавіріа.

Як повідомили представники міністерства, проект складатиметься з двох частин. Перша з них - поліпшення дорожньої інфраструктури на ділянці в 130 км.

Реклама:

Друга - це власне організація заходів, спрямованих на підвищення рівня безпеки руху, підтримка експлуатаційного стану дороги, впровадження системи зважувальних комплексів.

Переговори щодо змісту цього проекту тривали близько 6 місяців. Реконструкція ділянки Полтава-Харків буде одним з найбільших інвестиційних проектів Світового банку в Україні.

Завдяки реалізації проекту автотранспортний коридор від Києва до Харкова, який має стратегічне значення для України, буде повністю оновлено.

Під час зустрічі сторони також обговорили перспективи співпраці з реформування "Укрзалізниці", перекваліфікації персоналу, безпеки дорожнього руху.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: