Кабмін прийняв відставку голови "Укртрансінспекції", який критикував роботу уряду

П'ятниця, 23 січня 2015, 14:41

Кабінет міністрів 21 січня прийняв відставку керівника Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті Валерія Черненка.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський на брифінгу в Києві в п'ятницю, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, нині відбувається об'єднання "Укртрансінспекції" та "Укрморрічінспекції", і створювану нову інспекцію очолить людина нової генерації.

"У пана Черненка не було шансів очолити цю нову організацію. Чому він вирішив зробити те, що зробив, мені складно сказати. Адже він міг підійти до мене і поспілкуватися", - зазначив міністр.

Реклама:

Як повідомлялося, голова "Укртрансінспекції" Валерій Черненко направив прем'єр-міністру Арсенію Яценюку заяву про відставку та різко розкритикував керівництво Мінінфраструктури та уряд за популізм, непрофесіоналізм і роботу в інтересах тіньового бізнесу.

"У зв'язку з реорганізацією інспекції, а також з призначенням на керівні посади Міністерства інфраструктури осіб, що не мають жодного уявлення про транспортну галузь, є відвертими сепаратистами та корупціонерами, не вважаю за можливе перебувати на посаді та прошу звільнити мене з 30 січня 2015 року", - йдеться в заяві Черненка від 20 січня, копію якої він розмістив на своїй сторінці у Facebook.

Черненка було призначено головою "Укртрансінспекції" згідно з розпорядженням Кабміну від 12 березня 2014 року, до цього був генеральним директором ТОВ "Васт-Транс" і входив до керівництва найбільшого об'єднання перевізників Асоціації міжнародних авто перевізників України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!