НБУ розпочав реалізацію своп-лінії з Китаєм на 2,4 мільярда доларів

Четвер, 22 січня 2015, 18:59

Україна та Китайська Народна Республіка дійшли згоди щодо посилення торгових контактів на найвищому рівні, зокрема щодо початку реалізації раніше підписаних домовленостей стосовно своп-лінії між валютами двох країн у розмірі 15 млрд китайських юанів (близько 2,44 млрд доларів).

Як зазначається на сторінці регулятора в Facebook, про це голова Національного банку Валерія Гонтарева заявила перебуваючи на економічному форумі у Давосі.

За її словами, наразі Національний банк переходить до практичної реалізації своп-лінії з Китаєм на суму близько 2,4 млрд доларів, яку можна буде використати для фінансування торгових контрактів.

"Це сприятиме стабілізації ситуації в економіці та зменшенню попиту імпортерів на іноземну валюту. І тому при стабілізації ситуації та підтримці наших іноземних донорів та партнерів ми прогнозуємо укріплення гривні у середньостроковій перспективі", - відзначила Гонтарева.

Реклама:

Як відомо, 16 січня голова НБУ Валерія Гонтарева заявила, що Національний банк України активує своп-лінію з Китаєм на 2,4 мільярда доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!