МВС завернув запит про гроші екс-міністра Януковича під оригінальним приводом

Четвер, 22 січня 2015, 15:20

У Міністерстві внутрішніх справ завернули запит народного депутата Дмитра Добродомова щодо повернення коштів екс-міністру Януковича Миколі Присяжнюку під приводом, що депутат не вказав номер кримінального провадження.

Це випливає з відповіді МВС на депутатський запит.

"Стосовно можливого повернення коштів родичам Присяжнюка М.В. повідомляємо, що здійснити перевірку неможливо у зв’язку з відсутністю у Вашому депутатському зверненні даних про те, у якому кримінальному провадженні приймалося таке рішення, кому (прізвище, ім’я, по батькові та ступінь родинних зв’язків) поверталися гроші тощо", - сказано у відповіді Авакова. 

МВС пообіцяло перевірити інформацію "у разі надання більш повної інформації".

Реклама:
 
 

Як відомо, Печерський суд Києва повернув родині екс-міністрааграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка мільйони, вилучені під час обшуку за місцем проживання його сестри в рамках кримінального провадження №22012000000000016.

Цю інформацію вдалося дізнатися лише після відповіді на офіційне депутатське звернення до Генпрокуратури.

Депутати Добродомов, Єгор Соболєв і Андрій Кожем'якін просили ГПУ і МВС розібратись і пояснити, на якій підставі родичам Присяжнюка повернули гроші.

Водночас у відповіді МВС нагадується, що проти Присяжнюка відкрито ще одне провадження №12014000000000214 щодо шахрайства з землею.

"Під час досудового розслідування в цьому кримінальному провадженні - слідчими ГСУ МВС кошти і майно Присяжнюка М.В. та інших осіб не вилучалися, рішення про накладання чи зняття арешту на майно не приймалися", - зазначено в документі.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!