Суд повернув екс-міністру Януковича майже 2 мільйони

Вівторок, 20 січня 2015, 13:51

Печерський суд повернув родині екс-міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка мільйони, вилучені під час обшуку за місцем проживання його сестри.

Про це у блозі на "Українські правді" пише секретар Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції, народний депутат Дмитро Добродомов.

Як зазначає автор, цю інформацію вдалося дізнатися лише після відповіді на офіційне депутатське звернення до Генпрокуратури України.

"Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Підпалого В.В. від 25.07.2014 р. родині екс-міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка повернуто кошти, вилучені під час обшуку за місцем проживання його сестри Сімонової Л.В. Мова йде про 1 млн. 717 тис. доларів США, 9 тисяч євро і 1млн. 250 тис. грн", - йдеться у блозі.

Реклама:

Як нагадує автор, у кінці березня рішенням слідчого судді цього ж Печерського райсуду, на ці кошти було накладено арешт у ході додового розслідування по кримінальному провадженню, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України ("привласнення, розтрата майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах").

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

"Тим часом сам Присяжнюк переховується від слідства, втікши з країною разом із свитою Януковича. Вочевидь, повернуті кошти йому не будуть зайвими на чужині. Мабуть не залишився обділеним і слідчий суддя Підпалий В.В., бо як іще пояснити причину його такого рішення?", - пише Добродомов.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: