"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Brent торгується на рівні 46,19 долара, WTI - 46,59

Середа, 14 січня 2015, 09:36

Нафта дешевшає в середу четверту сесію поспіль на заявах ОАЕ та Кувейту про можливе збереження перенасичення ринку як мінімум до другого півріччя.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на Bloomberg.

До 8.04 за московським часом лютневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали на 0,40 долара (0,86%) - до 46,19 долара за барель. На закритті торгів у вівторок їхня ціна становила 46,59 долара за барель, що на 0,84 долара (1,77%) нижче рівня попереднього закриття.

Ціна лютневих ф'ючерсів на сорт WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася до цього часу на 0,46 долара (1%) до 45,43 долара за барель. За попередню сесію WTI подешевшала на 0,18 долара (0,39) до 45,89 долара за барель.

Реклама:

Ціни на нафту перебувають на мінімальних рівнях за 5,5 м на тлі рекордних обсягів виробництва в США, а також небажання країн ОПЕК скорочувати видобуток.

"Ситуація на ринку нагадує гру в покер - рано чи пізно хтось здасться. Якщо ціни продовжать зниження, все почне тріщати по швах. Нафта по 35 доларів  нікого не влаштовує", - вважає головний інвестиційний директор Ayers Alliance Securities Джонатан Барратт.

"Ринки продовжують торгуватися у величезному надлишку в першій половині 2015. Ми збираємося опуститися нижче 40 доларів за барель", - вважає керівник дослідницького відділу Societe Generale SA в Нью-Йорку Майк Уітннер.

На думку голови відділу дослідження товарів в Bank of America в Нью-Йорку Франциско Бланша, падіння світових цін на нафту може досягти рівня 35 доларів за барель в "найближчому майбутньому", тому як і попит, і пропозиція на "чорне золото" матиме сповільнену реакцію на падіння його вартості.

Представник ОАЕ в ОПЕК Алі аль-Ябуні раніше заявив, що ситуація на ринку нафти може покращитися лише після відновлення попиту, який очікується пізніше в цьому році.

Він додав, що виробники сланцевої нафти в США першими почнуть скорочувати видобуток на тлі обвалу цін.

Перевищення пропозиції над попитом становить близько 1,8 млн барелів на добу, і для його скорочення потрібне посилення світового економічного зростання, заявив міністр нафти Кувейту Алі аль-Омейр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: