РФ і Білорусь домовилися про повернення м'ясної продукції

Четвер, 4 грудня 2014, 14:26

Росія і Білорусь погодили повернення на російський ринок м'ясної продукції з чотирьох білоруських підприємств.

Про це повідомив заступник прем'єр-міністра Республіки Білорусь Михайло Русий, пише Прайм.

"У нас чотири підприємства, які ми поставили самі на контроль, до 10 грудня ми разом з російськими колегами будемо по ним працювати", - сказав заступник голови уряду республіки.

Також сторони домовилися, що ще п'ять білоруських м'ясопереробних підприємств будуть поставлені на контроль найближчим часом, ще сім будуть обстежені пізніше.

Реклама:

"Розпишемо за графіком, які ще матеріали потрібні службам, але ці підприємства будемо тримати на постійному контролі", - підкреслив Русий.

Також сторони обговорили план дій щодо створення конкретних систем контролю над транзитним потоком будь-яких товарів в двох напрямках, з урахуванням того, що в Митному союзі незабаром можуть з'явитися нові члени, продовжив представник Білорусії.

Раніше Россільгоспнагляд послідовно обмежив постачання м'ясної готової продукції більш ніж з 20 м'ясокомбінатів Білорусії через претензії до якості та безпеки.

Також відомство обмежило транзит продукції з Білорусії в Казахстан і зобов'язало транзитну продукцію проходити огляд на російських пунктах пропуску щоб уникнути підозр у контрабанді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!