Рівненська АЕС віддала 11 мільйонів рейдеру Альтману

П'ятниця, 28 листопада 2014, 14:02

Рівненська АЕС за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ "Unix CZ s.r.o" на комплекс послуг с випробування та аналізування вартістю 760 тисяч доларів (11,38 млн гривень за поточним курсом НБУ).

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначає видання, йдеться про кваліфікацію обладнання на сейсмічні впливи енергоблоку №3 ВП Рівненської АЕС.

"Unix Cz s.r.o." зареєстрована у Чехії, однак контролюється Олександром Альтманом. Він минулої весни за допомогою судових рішень захопив телеканал TVi. Зараз телеканал контролює екс-нардеп Давид Жванія.

Реклама:

З 2002 по 2011 рік одноосібним власником чеської компанії "Unix Cz s.r.o." був киянин Гліб Серебряков. З листопада 2011 власником є американська компанія "Maot llc".

За даними бізнес-порталу штату Невада, керівниками "Maot llc" є Антон-Олександр Альтман та Тимур Альтман. На цих посадах вони змінили безпосередньо Олександра Альтмана, Ірину Альтман та Гліба Серебрякова.

З серпня 2012 року "Unix CZ s.r.o" отримало підряди "Енергоатому" на перевірку українських АЕС щодо сейсмостійкості на загальну суму 6,23 млн доларів.

Гліб Серебряков і Олександр Альтман у різний час були керівниками ТОВ "Атом-Енерго-Проект", а Серебряков виступав засновником до 2013 р. Ця компанія заробили на тендерах "Енергоатому" 94,47 млн грн.

Єдиним конкурентом "Unix Cz s.r.o." на нинішньому тендері було ТОВ "Інститут підтримки експлуатації АЕС". 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: