МВС купило для бійців АТО дешевих протигазів на 8 мільйонів

П'ятниця, 28 листопада 2014, 09:14

МВС уклало угоду з ТОВ "НВП "Ікар" на постачання протигазів на суму 8,26 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, замовлено 3,932 загальновійськових протигазів, по 2,1 тисячі гривень за штуку. Модель протигазів та комплектація в тендерній документації не вказані.

Нагадаємо, раніше військові частини Києва і Львова замовляли протигази у ТОВ "Наука" по 3,597 тисячі гривень за штуку.

Реклама:

До 29 листопада замовлення має бути доставлене в Київ, призначені ж протигази для особового складу МВС у зоні проведення АТО.

Власниками фірми "Ікар" є Анатолій Селіверстов, Олександр Оберемок та Ірина Гурова. Вигравати тендери на постачання засобів захисту (протигази, маски, респіратори) фірма почала у 2011 році, за цей час отримала замовлень від різних відомств на 13,22 млн грн.

Одним з перших співзасновників "Ікара" був Віктор Чебров, голова тендерного комітету НАК "Енергоатом". Фірма партнерки родини Сильвестрових Любові Компанієць - "Варвалегпром" - та ще низка пов’язаних з нею компаній відомі як регулярні переможці тендерів "Енергоатому" (143 млн грн).

Фірма "Ікар" є одним зі співзасновників Асоціації "Укроборонтехнології", до складу котрої входить ще низка приватних фірм, а також "Державне київське конструкторське бюро "Луч". Асоціацію очолює Володимир Григорович Грек.

При міністрі Єханурові людина з таким ПІБ обіймала посаду директора департаменту розробок і закупівлі озброєння та військової техніки Міноборони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!