Німецький концерн зупинив виробництво на Донбасі

Вівторок, 18 листопада 2014, 10:18

Найбільший німецький виробник будматеріалів концерн HeidelbergCement AG зупинив виробництво на підприємстві, розташованому на схід від Донецька.

Про це передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Deutsche Welle.

Хоча підприємство не захоплено прихильниками самопроголошеної Донецької народної республіки (ДНР), у них, за словами представника концерну, "свое уявлення про те, як повинен вестися бізнес", пише газета Mannheimer Morgen, першою повідомила про призупинення виробництва.

"Ми в цьому не хочемо брати участь і відмовилися від будь-яких переговорів з сепаратистами", - уточнив співрозмовник видання.

Реклама:

За його словами, 500 співробітників заводу, потужності якого розраховані на 2 млн тонн цементу в рік, як і раніше числяться в компанії, хоча займаються розчищенням та прибиранням території, а не виробництвом. Однак якщо ситуація не зміниться, найближчим часом ці робочі місця будуть втрачені, зазначає Mannheimer Morgen.

Раніше HeidelbergCement, третій за величиною виробник будматеріалів в світі - після французького Lafarge і швейцарського Holcim, оголосив про зменшення обсягів збуту в Україні на 30% цього року.

За даними російської прес-служби HeidelbergCement, виробництво в Києві триває безперебійно.

HeidelbergCement Україна управляє трьома найбільшими цементними заводами в країні з оборотом 150 млн євро на рік.

У 2005 році вона допомагала будувати цеху приватизованої "Криворіжсталі", а пізніше забезпечила цементом будови Євро-2012. До початку 2014 року частка компанії на ринку зросла на 3 процентних пункти, до 23,8%, свідчать дані Forbes Україна.

У Росії компанії також належать три цементних заводу (під Санкт-Петербургом, в Тульській області і в Уфі), ВАТ "Гурово-Бетон" та ще два підприємства для зберігання і транспортування продукції. Її річний оборот в РФ становить близько 300 млн євро, операційний прибуток - 40 млн євро, чисельність штату - 1,6 тис. осіб.

Глава компанії Бернд Шайфеле цього літа зазначав непогані перспективи бізнесу в Росії, пише Mannheimer Morgen.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!