"Дтек" Ахметова хоче судитися щодо закупівлі газу у "Нафтогазу"

П'ятниця, 14 листопада 2014, 13:54

"Дтек" не виключає подання судового позову щодо законності постанови Кабміну про обов'язкову закупівлю газу 90 промисловими підприємствами у НАК "Нафтогаз України".

Про це заявив гендиректор найбільшого вертикально-інтегрованого енергохолдингу "Дтек" Максим Тимченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Постанова, про яку зараз йде розмова, дискримінаційна, і я думаю, що вже сьогодні буде сформований колективний позов з боку компаній, які видобувають газ в Україні, для того, щоб перейти в судову площину", - сказав він.

В свою чергу заступник глави Міненерговугілля Ігор Діденко уточнив, що промпідприємства України щомісяця споживають близько 1,3 млрд кубометрів газу, у тому числі 90 підприємств, зазначених в постанові Кабміну, - 0,75 млрд куб. м.

Реклама:

"Ці підприємства будуть споживати всього 750 млн куб. м газу, тому для шановних незалежних видобувачів і видобувачів за алгоритмом спільної діяльності залишається індустріальний ринок в обсязі близько 600 млн куб. м газу", - сказав він.

При цьому заступник міністра нагадав, що відповідні заходи будуть діяти тільки до кінця лютого 2015 року.

Як повідомлялося, Кабмін постановою №596 від 7 листопада зобов'язав великих споживачів газу з 11 листопада 2014 року по 28 лютого 2015-го закуповувати його тільки у "Нафтогазу".

У переліку таких споживачів 90 підприємств.

Газорозподільні і газотранспортні підприємства в зазначений період зобов'язані здійснювати транспортування газу вказаним підприємствам тільки з ресурсів "Нафтогазу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!