Постачання газу зі Словаччини наблизилися до максимальних обсягів

П'ятниця, 5 вересня 2014, 15:51

Україна 4 вересня імпортувала з боку Словаччини 26,2 мільйона кубометрів природного газу за максимальної пропускної здатності запущеного на початку вересня в промислову експлуатацію газопроводу "Вояни - Ужгород" близько 27 мільйона кубометрів на добу.

Згідно з оперативними даними Eustream as, оператора газотранспортної системи Словаччини, заявка на 5 вересня в напрямку України також становить 26,2 млн кубометрів газу.

При цьому 1 вересня, за даними Eustream, у напрямку України було поставлено 21,5 млн кубометрів, 2 вересня - 21,9 млн кубометрів, 3 вересня - 22,3 млн кубометрів.

Таким чином, лише за перші чотири дні вересня Україна імпортувала з боку Словаччини близько 92 млн кубометрів природного газу.

Реклама:

За даними ПАТ "Укртрансгаз", ще в період тестових поставок природного газу з боку Словаччини в Україну - з 16 серпня до 1 вересня - надійшло понад 135 млн кубометрів природного газу.

Крім того, згідно з оперативними даними оператора української ГТС, запаси природного газу в підземних сховищах компанії  станом на 3 вересня становили 15,830 млрд кубометрів.

Як повідомлялося, церемонія запуску газопроводу "Вояни - Ужгород" відбулася 2 вересня 2014 року.

Мінімальна гарантована потужність газопроводу, за яким здійснюються постачання газу з ЄС до України, становить 6,4 млрд млрд, або 17,5 млн млрд газу на добу.

Проектна потужність газопроводу - близько 10 млрд млрд газу на рік, або 27 млн млрд на добу.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: