Кабмін ліквідував НАК "Енергетична компанія України"

Четвер, 4 вересня 2014, 20:08

Кабінет міністрів своєю постановою ліквідував НАК "Енергетична компанія України" і передав пакети акцій енергокомпаній, які входили в НАК, у відання Міністерства енергетики і вугільної промисловості.

Як наголошується в постанові, розміщеній на веб-порталі уряду, термін роботи ліквідаційної комісії не повинен перевищувати 5 місяців.

Ліквідаційну комісію, згідно з постановою, очолив генеральний директор Державного концерну "Ядерне паливо" Сергій Дробот.

Крім того, згідно з урядовим рішенням, у відання Міненерговугілля передано 78,29% акцій компанії "Центренерго", 60,06% акцій компанії "Луганськобленерго", 87,4% акцій компанії "Дністровська ГАЕС".

Реклама:

НАК "Енергетична компанія України" є акціонером 20 компаній паливно-енергетичного комплексу, які виробляють і поставляють електроенергію, що становить близько третини загального вироблення електроенергії Об'єднаної енергосистеми України.

У січні-серпні 2014 року НАК скоротила виробництво електроенергії порівняно з аналогічним періодом минулого року на 3,2% - до 39,3 млрд кВт/год.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: