У Києві не планують відключати світло клієнтам

Середа, 3 вересня 2014, 09:45

"Київенерго" не планує відключати мешканців Києва від електропостачання.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Однак, в разі виникнення непередбачених ситуацій у роботі об'єднаної енергосистеми України, відповідно до розпорядження Міненерговугілля та НЕК "Укренерго" можлива реалізація заходів, що спрямовані на обмеження електропостачання", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у Києві графіки обмежень споживання електричної енергії поширювалися здебільшого на промпідприємства. Вони були введені НЕК "Укренерго" за погодженням із Міненерговугілля з 11 по 26 серпня 2014 року.

Реклама:

"Причиною цих обмежень був дисбаланс між виробництвом і споживанням електричної енергії, а також гранично допустимі навантаження на енергосистему через дефіцит палива в Україні в умовах підготовки до осінньо-зимового максимуму", - повідомляє прес-служба.

Також зазначається, що у даний час "Київенерго", виконуючи розпорядження Міненерговугілля від 2 вересня 2014 року, розробляє спеціальні заходи щодо зниження електроспоживання у вересні до 20% від планових величин.

"З метою виконання завдання Міненерговугілля по накопиченню палива до зимового періоду "Київенерго" просить киян змінити своє ставлення до споживання електроенергії в сторону енергоефективності", - повідомляє компанія.

Так, максимальне навантаження енергосистема України відчуває в робочі дні з 8:00 до 11:00 і з 20:00 до 23:00, а у вихідні дні з 21:00 до 00:00. У ці періоди часу "Київенерго" просить киян, по можливості, економно використовувати електроенергію і з розумінням ставитися до складної енергетичної ситуації в країні.

"У липні 2014 року навантаження на енергосистему Києва становило 1380 МВт, що майже на 3% вище за показник аналогічного періоду в 2013 році. У серпні навантаження досягло 1450 МВт, що на 7% перевищує рівень навантаження серпня минулого року", - зазначає прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: