Девальвація гривні буде викликом для фінсектора України - Світовий банк

Субота, 27 вересня 2014, 10:31

Девальвація гривні буде викликом для фінансового сектора України.

Про це розповіла віце-президент Світового банку Лора Так в інтерв'ю ZN.UA.

"Один з найбільш складних викликів, з яким усе ще доводиться стикатися фінансовому сектору України, є девальвація гривні. Це істотно погіршує кредитні портфелі банків", - підкреслила вона.

Говорячи про першу позику на підтримку політики розвитку в фінансовому секторі, яку СБ видав цього року, Так зазначила, що уряд України виконав усі свої зобов'язання в цьому відношенні.

Реклама:

"Одним з найбільш важливих з них було створення інституційно ефективного Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, щоб у вкладників з'явилася впевненість у банківській системі та захисту своїх заощаджень. Це однозначно позитивно відіб'ється на стабільності банківської системи та довіру до неї населення", - сказала вона.

Крім цього, продовжила віце-президент СБ, робляться і інші заходи по стабілізації сектора: стрес-тестування фінустанов, аудити, рекапіталізація банків.

"Створюються об'єктивні критерії для оцінки, розуміння та пошуків можливих рішень в кожній конкретній ситуації. Зараз ми працюємо над підготовкою надання другого кредиту для підтримки стійкості банківської системи, і в цьому питанні також помітний суттєвий прогрес", - підсумувала Так.

Як відомо, 19 вересня Світовий банк виділив Україні 2,5 млрд доларів з обіцяних 3,5 млрд доларів цього року на розвиток економіки та соціального сектору.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!