Україна імпортувала з ЄС майже 800 мільйонів кубів газу

П'ятниця, 26 вересня 2014, 15:09

Україна, яку з червня поточного року повністю відключено "Газпромом" від поставок російського газу, з початку вересня, коли почав працювати найбільший словацький маршрут реверсу газу, імпортувала з Європи 798 млн кубометрів "блакитного палива".

За оперативними даними оператора газотранспортної системи "Укртрансгаз", станом на 24 вересня, добове надходження словацьким коридором становило 26,9 млн кубометрів блакитного палива, а з боку Польщі та Угорщини імпортувалося відповідно 4,4 і 4,6 млн кубометрів.

Згідно з повідомленням компанії, з початку поточного року з Європи надійшло 2,0 млрд кубометрів "блакитного палива", що на 30%, або на 600 млн кубометрів, більше за показники аналогічного періоду минулого року.

Як повідомлялося, за даними "Нафтогазу", Угорщина зупинила транспортування газу в Україну з вечора 25 вересня після переговорів з російським газовим монополістом "Газпромом".

Реклама:

Своєю чергою, оператор газотранспортної системи Угорщини компанія FGSZ Ltd пояснила припинення поставок газу в Україну на невизначений термін підвищеним попитом на "блакитне паливо" на внутрішньому ринку країни.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!