Facebook розробить додаток для приватного обміну контентом

П'ятниця, 19 вересня 2014, 10:25

Соцмережа Facebook, яка регулярно піддається критиці за складність налаштувань приватності, розробляє додаток Moments для обміну контентом з обмеженим колом осіб.

Про це повідомляє техноблог TechCrunch з посиланням на інформовані джерела, пише "Лента.ру".
 
За даними видання, зараз Moments проходить тестування серед співробітників Facebook. У нинішньому вигляді додаток пропонує кілька великих плиток, кожна з яких відображає групу близьких друзів або членів сім'ї. Щоб відправити фотографію або повідомлення такій групі, достатньо натиснути на неї.

На кожній плитці відображається число учасників і кількість записів, якими поділилися в цій групі. Внизу розташовується кнопка для створення нових груп, які в Moments носять назву Space. Так, користувач може створити групу колег, однокурсників або членів будь-якого співтовариства за інтересами.

За задумом Facebook, такий підхід зробить більш комфортним обмін контентом для людей, які забувають про налаштування видимості своїх публікацій чи не розуміють, як вони можуть обмежити доступність свого статусу конкретним колом людей.

Реклама:

Крім того, додаток може знизити незручність від присутності батьків та інших близьких родичів в соцмережі або виключити з користувачів, які бачать особисті поновлення статусу, своїх керівників або ділових партнерів.

Судячи зі скриншотів, поки додаток буде виключно мобільним.

У другому кварталі 2014 на мобільну рекламу довелося 62% всієї рекламної виручки або 1,66 мільярда доларів.

За прогнозом eMarketer, частка Facebook на глобальному ринку мобільної реклами зросте з 5,82% до 7,79% за підсумками поточного року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!