Кабмін ліквідував тіньову схему продажу газу на 500 мільйонів

Четвер, 11 вересня 2014, 20:52

Кабінет міністрів ліквідував тіньову схему продажу газу на 500 мільйонів доларів.

Про це в четвер, повідомив віце-прем’єр Володимир Гройсман після завершення засідання урядового антикризового енергетичного штабу, передає прес-служба Кабміну.

За його словами, близько 1 мільярда кубометрів газу країна отримає додатково завдяки викриттю і ліквідації тіньової схеми, яка роками діяла у газовому секторі країни. Він пояснив, що уряд переглянув соціальні норми споживання житлово-комунальних послуг.

"За тими нормами, які колись були затверджені урядом, кожна людина мала би щомісяця споживати по 9,8 кубометрів газу. Це так зване споживання газу на камфорці. І кожен, хто не мав лічильника, щомісяця сплачував за ці 9,8 кубів, хоча фактично споживав, як ми уже дослідили, щонайбільше 6 кубів газу", - заявив Гройсман.

Реклама:

"Питання: де решту 3,8 кубометрів газу? Я відповім - у трубі, які були продані промисловості за ціною на газ, встановленою для промисловості, тобто найвищою ціною - 500 доларів за тисячу кубометрів. Ми цю "дірку" знайшли і ліквідували. Таким чином, дали комусь по "брудним рукам", які таким шляхом заробляли 400-500 мільйонів доларів і в мережі для населення залишиться 1 млн кубометрів газу", -  додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!