Держбюджет втратить від подій на Донбасі 16 мільярдів доходів

Вівторок, 19 серпня 2014, 20:07

Міністерство фінансів оцінює прямі втрати доходів державного бюджету в поточному році від подій у Донецькій і Луганській області в 16 мільярдів гривень.

Про це повідомив міністр фінансів Олександр Шлапак, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми втратимо лише по Донецьку і Луганську, за нашими розрахунками, до кінця року близько 16 млрд гривень доходів держбюджету. А є ще втрати, пов'язані з ними недовіра зовнішніх ринків", - сказав він в ефірі "Першого національного телеканалу" у вівторок.

Шлапак нагадав, що новий уряд Арсенія Яценюка під час внесення навесні поправок до держбюджету-2014 про виділення 8 млрд гривень на військові потреби, розраховував, що ситуацію у цих областях вдасться врегулювати до 1 липня.

Реклама:

"Переконаний, що якби не події на сході Україні, які виступили каталізатором надзвичайно негативних процесів загалом в економіці, в бюджет, в банківському секторі, нам вдалося б повністю утриматися в рамках конструкції бюджету, яку ми тоді ще планували", - сказав міністр фінансів.

За його словами, погіршення ситуації призвело до необхідності наприкінці липня вносити чергові поправки до держбюджету, зокрема, виділити додатково 9 млрд гривень на АТО, майже 1 млрд гривень на відновлення життєдіяльності в Донецькій і Луганській областях.

Згідно з новою редакцією держбюджету-2014, його доходи заплановані в обсязі 377,82 млрд гривень, видатки - 441,59 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!