Перенесення закупівель газу на кордон Україна-РФ вимагає переговорів - ЄК

Вівторок, 12 серпня 2014, 15:10

Ідея "Нафтогазу України" про те, щоб європейські газові компанії могли б купувати російський газ на російсько-українському кордоні замість транзитування цього газу територією України вимагає перегляду транзитних контрактів.

Про це йдеться в заяві заступника голови Єврокомісії, єврокомісара з енергетики Гюнтера Еттінгера, передає "Інтерфакс-Україна".

"Оскільки це питання не можна вирішити за короткий час, це питання потребує дискусії в рамках тристоронніх переговорів між Єврокомісією, Україною та Росією. Ми працюємо над проведенням такої зустрічі на початку осені. Наразі ситуація не впливає на транзит газу", - заявив він.

Еттінгер зазначив, що у вівторок вранці обговорив телефоном з українськими партнерами український законопроект. "Ми впевнені, що Україна залишиться надійним транзитером", - наголосив він.

Реклама:

Як повідомлялося, у вівторок Верховна рада узяла за основу урядовий законопроект про міжнародні санкції за підтримку та фінансування тероризму в Україні.

Законопроектом передбачається можливість введення 29 видів санкцій до юридичних та фізичних осіб. Серед цих видів - блокування та замороження активів, заборона діяльності на території України, мовлення і роботу в інтернет-просторі, приватизації, користування ліцензіями, а також транзит її територію.

Відповідно до законопроекту, санкції можуть застосовуватись Україною стосовно іноземної держави, іноземній юридичній або фізичній особі, громадянам України, юридичним особам, створеним відповідно до законодавства України, а також іншим суб'єктам.

"Нафтогаз України" запропонував покупцям російського газу в разі введення українською стороною санкцій проти "Газпрому" укласти прямі договори на його транзит Україною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: