Капіталізація публічних агрокомпаній зросла на 190 мільйонів

Середа, 16 липня 2014, 20:33

Українські аграрні компанії, що представлені на міжнародних фондових біржах, за останні 4 місяці спромоглися збільшити обсяги своєї ринкової капіталізації на 4% або 190,6 мільйона доларів.

Про це йдеться у прес-релізі Українського клубу аграрного бізнесу.

Так, станом на 11 березня 2014 року вартість акцій українських аграрних компаній  оцінювалась у 4886,8 млн доларів, а станом на 11 липня цього року вона становила вже 5077,5 млн доларів.

"Найбільші темпи зростання показали такі компанії як "Миронівський Хлібопродукт", "Індустріальна Молочна Компанія" та "Кернел", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Проте не всі компанії можуть заявити про такі успіхи. Із 15 українських агрокомпаній, які на сьогодні представлені на міжнародних біржах, приріст показали лише 6, акції ж інших показали зниження.

Як зазначається, загалом капіталізація українських аграрних компаній не досягла минулорічного рівня, який у липні 2013 року становив 5397,066 млн доларів, що на 319,6 млн доларів більше нинішніх показників.

"Кризові явища в Україні не оминули великі агропідприємства, завдавши їм збитків, у тому числі й через падіння ринкової капіталізації компаній, проте навіть в таких умовах знайшлися ті, хто зумів значною мірою  знівелювати наслідки негативних явищ української економіки", - заявив координатор мікроекономічних досліджень агенції Agrisurvey Віталій Кордиш.

За його словами, у фокусі уваги аграрних компаній такі питання як пошук нових джерел фінансування, особливості антикризового управління в аграрному секторі та фактори зростання під час кризи.

"Чудовим майданчиком для їх обговорення є V Міжнародна конференція "Управління агрокомпаніями: постійна оптимізація витрат", яка відбудеться 18 вересня 2014 року в Фермонт Гранд Готелі Київ", - підсумував Кордиш.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: