Ціни на нафту продовжують падати

П'ятниця, 11 липня 2014, 11:26

Ціни на нафту знижуються третій тиждень поспіль, оскільки хвилювання з приводу зриву постачань з Близького Сходу і з Північної Африки розвіялися, хоча ціна на нафту еталонної марки Brent залишилася вищою 108 доларів за барель.

Про це пише "Reuters".

У п'ятницю ціна на Brent знизилася на 9 центів до 108,58 долара за барель, тоді як ціна на нафту еталонної американської марки WTI знизилася на 19 центів до 102,74 долара.

"Премія на нафту трохи знижується. Хвилювання ринку щодо Близького Сходу розсіюються, і трейдери вже не так нервують, як тиждень тому", - сказав Бен ле Брюн, ринковий аналітик OptionsXpress в Сіднеї.

Реклама:

Лівія нарощує видобуток нафти, яка вже досягла 350.000 барелів на добу. Однак аналітики попереджають про можливість продовження заворушень на терміналах.

В Іраку експорт нафти з південних портів продовжився, незважаючи на повстання сунітів.

Тим часом інвестори чекають звіту про ВВП Китаю в другому кварталі, який очікується наступного тижня, щоб оцінити попит на сировину від другого за величиною світового споживача нафти.

Пекін може прийняти нові стимули для підтримки зростання економіки, що підніме попит на нафту. Обсяг імпорту сировини в країну зріс на 10% у першій половині року, хоча аналітики приписали зростання накопиченню запасів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!