Європейські компанії хочуть побудувати вітрові електростанції на Одещині

Четвер, 10 липня 2014, 19:07

В Овідіопольському районі Одеської області компанії Valorem і WKN AG мають намір побудувати вітрові електростанції.

Про це повідомили у департаменті економічного розвитку і торгівлі Одеської обласної державної адміністрації, передає УНІАН.

Як зазначається, дане питання, що зачіпає реалізацію 2 пілотних проектів, обговорювалося на нараді під головуванням першого заступника губернатора регіону Наталії Чегодар.

"Перший проект реалізує французька компанія Valorem, яка входить у четвірку найбільших незалежних девелоперів проектів з будівництва вітрових електростанцій у Франції. Проектом передбачено будівництво вітрової електростанції загальною встановленою потужністю 120 МВт. Загальний обсяг інвестицій - орієнтовно 250 млн євро", - повідомили в департаменті.

Реклама:

У ньому також додали, що орієнтовні терміни передпроектних і проектних робіт становлять 4-4,5 року, будівництво - 1-1,5 року, операційний період - 20-25 років. Термін окупності становить орієнтовно 7-10 років.

Другий проект реалізує німецька компанія WKN AG, яка є світовим лідером у реалізації проектів вітрових електростанцій і представлена ТОВ "ВКН Україна" і ТОВ "Овід Вінд".

"Проект пілотної вітрової електростанції в Овідіопольському районі, будівництво якої заплановано, визначить нові масштаби ветроіндустріі в Україні", - стверджують у департаменті.

У департаменті додали, що компанія WKN Wиndkraft Nord AG активно займається розвитком проектів в Україні з 2009 року. В Одеській області більше року веде вітровимірювання.

"Для вітровимірювань особливо важливо їх проведення відповідно до міжнародних стандартів. Цей стандарт якості характеризує проекти WKN понад 20 років... Результати проведених орнітологічних досліджень і досліджень можливості будівництва у прибережних зонах дають "зелене світло" для подальшої діяльності компанії WKN в Україні", - повідомили в департаменті.

У ньому зазначили, що за результатами наради дано доручення Головному управлінню Держземагентства в Одеській області та Овідіопольській райдержадміністрації в стислі терміни провести необхідну роботу для забезпечення якнайшвидшої реалізації цих інвестиційних проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: