Українські кондитери зупинили поставки в Білорусь

Понеділок, 16 червня 2014, 14:45

Введення Білоруссю ліцензування імпорту кондитерських виробів призвело до повної зупинки поставок цієї продукції українськими підприємствами.

Про це повідомила прес-служба профільної асоціації "Укркондпром" з посиланням на її керівника Олександра Балдинюка, пише "УНІАН".

За словами Балдинюка, білоруські чиновники для надання українським кондитерам імпортної ліцензії вимагають від них підвищити ціни на 30-500%.

Глава "Укркондпрому" вважає, що такі дії влади Білорусі порушують базові принципи конкуренції і визначають нерівноправні умови торгівлі українськими кондитерськими виробами на білоруському ринку.

Реклама:

"Білоруські чиновники відверто топчуться на захищених міжнародним правом торговельних інтересах України, навіть не обтяжуючи себе хоча б формальним дотриманням міжнародних угод", - цитує прес-служба Балдинюка.

За підрахунками "Укркондпрому", через зупинку експорту солодощів в Білорусь, Україна до кінця 2014 року втратить 130 млн гривень, що буде зумовлено падінням нарахувань податку на прибуток, скороченням валютної виручки, скорочення робочих місць в кондитерській галузі та суміжних галузях і т. д.

Виходячи з цього, асоціація закликала уряд України прийняти адекватні заходи у відповідь на незаконні дії з боку Білорусі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!