Ахметов виплатить "Нафтогазу" 2,6 мільярда боргу

П'ятниця, 13 червня 2014, 16:52

ПАТ "Київенерго" домовилися з НАК "Нафтогаз України" про погашення половини боргу столичної енергокомпанії за спожитий газ до 1 липня, другий половини - до 1 жовтня.

Про це повідомив директор підрозділу "Київські теплові мережі" Євген Глушак на брифінгу в четвер.

"До 1 липня ми зобов'язалися погасити "Нафтогазу" 50% заборгованості, що існує на сьогоднішній день, інші 50% ми зобов'язалися погасити "Нафтогазу" до 1 жовтня, до початку опалювального сезону. Точно такі ж графіки складені з районними адміністраціями", - сказав він.

Глушак підкреслив, що з 1 липня починають діяти рахунки із спеціальним режимом використання для тепловиків, алгоритм роботи яких викликає багато запитань.

Реклама:

"З 1 липня набирають чинності спецрахунки. "Нафтогаз" в обов'язковому порядку буде вилучати фінансові кошти в рамках заборгованості "Київенерго" перед "Нафтогазом" - це 2,6 млрд гривень", - заявив він.

"До чого це може привести? Якщо не буде погашення заборгованості перед "Київенерго" і "Нафтогаз" буде в примусовому порядку вилучати кошти, то, дійсно, компанія не матиме коштів ні на зарплату, ні на реалізацію своїх програм, оборотних коштів у компанії не буде", - підсумував Глушак.

Директор підрозділу "Київські теплові мережі" зазначив, що з введенням спецрахунків проблеми можуть виникнути не тільки у "Київенерго" а й у інших підприємств паливно-енергетичного комплексу країни.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!