Siemens купить підрозділ Rolls-Royce

Четвер, 8 травня 2014, 10:26

Rolls-Royce погодилася продати Siemens свій бізнес з виробництва газотурбінних установок і компресорних систем за 785 млн фунтів стерлінгів.

Про це повідомляється в прес-релізі британської компанії, пише "Лента.ру".

Можливість продажу бізнесу, в якому зайнято близько 2400 співробітників, Rolls-Royce обговорювала ще наприкінці квітня.

За словами головного виконавчого директора Rolls-Royce Джона Ріштана , увійшовши до складу такої компанії, як Siemens, енергетичний бізнес отримає великі можливості для розвитку і дозволить Rolls-Royce зосередитися на тих областях бізнесу, де він може бути найбільш затребуваним.

Реклама:

Як очікується, операція буде закрита до кінця 2014 року.

По її завершенні Rolls-Royce отримає ще 200 мільйонів фунтів стерлінгів за 25-річну ліцензійну угоду, яка надасть Siemens доступ до технології Rolls-Royce з виробництва аеротурбінних потужністей від 4 до 85 мегават.

За підсумками 2013 енергетичний бізнес Rolls-Royce отримав прибуток у розмірі 72 мільйони фунтів стерлінгів при виручці в 871 мільйон. В енергетичному секторі Siemens працює близько 83 500 співробітників.

За підсумками 2013 цей бізнес приніс компанії прибуток у розмірі 1,9 мільярда євро при виручці в 26,6 мільярда євро.

Завдяки цій угоді у Siemens з'явиться можливість конкурувати з американським конгломератом General Electric в разі купівлі останнім енергетичного бізнесу французької групи Alstom.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!