Тwitter збирається купити музичний сервіс SoundCloud

Вівторок, 20 травня 2014, 10:49

Мережа мікроблогінгу Twitter веде переговори про покупку музичного сервісу мовлення на вимогу SoundCloud.

Про це пише CyberSecurity.ru.

В інтернеті багато музично-орієнтовані користувачі називають SoundCloud "музичним YouTube" через великі обсяги мовного контенту.

Згідно з даними сайту ReCode.net, Twitter веде обговорення умов покупки з SoundCloud.

Реклама:

Зараз на сервісі SoundCloud свої музичні записи безкоштовно розміщують музиканти-ентузіасти, ДиДжеи, аматорські колективи та індивідуальні користувачі, експериментують на комп'ютерах зі звуком.

Аналітики кажуть, що якщо поглинання підтвердиться, то це стане великим кроком для Twitter, яка останнім часом почала отримувати закиди в тому, що компанія зростає недостатньо активно.

Існують дві об'єктивних причини, з яких Twitter може хотіти купити SoundCloud: по-перше, сама Twitter вже давно має музичні плани, але поки не має досвіду роботи на музичному ринку (хіба що додаток Music App ), по-друге, компанія SoundCloud - це ще 250 млн користувачів по всьому світу, які Twitter потенційно може приплюсувати до своєї аудиторії.

Якщо Twitter вдасться купити SoundCloud, то це напевно буде дорогим поглинанням.

Торік німецький аудіо-сервіс закрив раунд фінансування, отримавши від інвесторів 60 млн доларів при оцінці компанії в 700 млн доларів.

На сьогодні найдорожчою покупкою Twitter є придбання компанії MoPub за 350 млн доларів.

Для SoundCloud покупка з боку Twitter може бути цікава через експертизи мережі мікроблогінгу у продажу реклами. SoundCloud поки має погано налагоджену комерційну модель, яка обмежується продажем преміальних акаунтів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!