Уряд до кінця року підготує новий Податковий кодекс

Понеділок, 14 квітня 2014, 17:50

Кабінет міністрів ініціює розробку нового Податкового кодексу і внесення змін до Бюджетного кодексу з метою зміни підходів до загальної податкової політики і міжбюджетних відносин.

Про це повідомив журналістам прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає УНІАН.

"Що стосується Податкового кодексу, то ми вважаємо, що Податковий кодекс має бути розроблений в цьому році та прийнятий в 2015 році, для того щоб з 2016 року у нас була кардинально змінена податкова система, яка передбачала б зменшення кількості податків і розширення бази оподаткування", - сказав глава уряду.

При цьому зміни, за його словами, мають передбачати спрощення процедури адміністрування податків і надати місцевим органам влади право чітко адмініструвати ті податки, які "безпосередньо зараховуються в корзину доходів органів місцевого самоврядування".

Реклама:

У зв'язку з цим Яценюк також відзначив необхідність внесення змін до Бюджетного кодексу, оскільки, пропонуючи зміни до Конституції України, уряд також пропонує змінити податкові та міжбюджетні відносини, коли місцевим владам і територіальним громадам пропонуються не тільки повноваження, а й фінансовий ресурс.

"У першу чергу необхідно змінити Бюджетний кодекс. І такий проект Бюджетного кодексу вже було внесено. Вносився він тоді урядом Юлії Тимошенко", - сказав глава уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: