Відтік депозитів з банків з 27 січня становить 9-10%

Четвер, 6 березня 2014, 15:55

Відтік депозитів з банківської системи, починаючи з 27 січня, становить 9-10%, що не значно для банківської системи і не руйнує її основу.

Про це повідомила директор Генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова під час круглого столу в Києві, передає УНІАН.

"Відтоки на сьогодні 9-10%, з 27 січня. На сьогодні вони незначні для системи, не руйнують основу банківської системи", - сказав Щербакова.

За її словами, таке явище неприємно для банків і в даний час банки намагаються виконувати свої зобов'язання перед клієнтами в повній мірі, повертаючи депозити, а Нацбанк надає підтримку всім банкам без винятку.

Реклама:

Щербакова підкреслила, що, незважаючи на відтік депозитів, підвищеного попиту на іноземну валюту з боку населення немає.

"Немає великого попиту на валюту, з 27 січня у нас чистий профіцит", - додала вона.

Як повідомлялося, політична ситуація в країні дестабілізувала банківську систему, що призвело до відтоку депозитів з банків, а курс гривні на міжбанківському валютному ринку знизився до 10-11 гривень за долар з 8 гривень за долар у грудні 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: