Кабмін заявляє про "зачистку" держпрограм і проектів та економію на 48 мільярдів

Середа, 5 березня 2014, 14:54

Кабмін вирішив скоротити кількість держпрограм і відмовитися від рішень попереднього уряду щодо деяких проектів, що дозволить заощадити 48 млрд гривен.

Про це заявив міністр фінансів Олександр Шлапак.

За його словами, було ухвалено декілька рішень, зокрема 4 постанови, щодо економії бюджетних коштів.

"Перш за все ми переглянули перелік держпрограм, які протягом останнього року не фінансувалися і 48 таких програм скорочено за рішенням Уряду. Ми також переглянули 82 рішення попереднього уряду, які  запроваджували достатньо суттєві проекти, що теж вимагали ресурсу. Загальна вартість ресурсів, які мали буди виділені на ці ресурси становить 48 млрд",- заявив Шлапак..

Реклама:

Як зазначив міністр, одним з головних завдання уряду, є припинити практику яка склалася в управлінні державними фінансами.

"А саме міністри, інша група людей лобіювали програми не маючи під це абсолютно жодних реальних ресурсів. Про те вони все одно їх просовували", - зауважив міністр.

Втім за його словами, в бюджеті знаходилося 1-2% в рік на фінансування таких проектів.

Крім цього, Шлапак зазначив, що були прийняті рішення, які стосуються проведення інвентаризації автопарків держустанов, державних резиденцій, дач та баз відпочинку.

Щодо автопарку, то їх планується реалізувати на аукціонах, за якими зможе слідкувати громадскість. За його підрахунками, планується виставити 1,5 тисячі автомобілів, і виручити близько 40 млн гривень.

Що стосується обєктів нерухомості, то вони будуть передані фонду держмайна для подальшої реалізації.

Також Шлапак зазначив, що прийняття Кабміном рішень передбачають заборону для державних відомств щодо придбання автомобілів, мобільних телефонів, ноутбуків. Їм також буде заборонено проведення ремонтів, оплата чартерних рейсів і розширення штату.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!