Apple встановить iOS на Ferrari, Mercedes-Benz і Volvo

Понеділок, 3 березня 2014, 11:45

Apple готується до випуску вспеціалізованної версії операційної системи iOS, оптимізованої для роботи в автомобільних комп'ютерах.

Про це пише CyberSecurity.ru, з посиланням на The Financial Times.

Видання зазначає, що свого часу Apple зробила революцію в смартфонах і тепер, судячи з усього, має намір провести щось подібне в автомобілях.

Нагадаємо, що на тижні також з'явилися дані про те, що Apple провела переговори на предмет технологічного партнерства з виробником електромобілів Tesla Motor.

Реклама:

Ряд ЗМІ навіть припустили, що Apple може купити Tesla, хоча офіційно компанії це не підтверджують.

Для Apple майбутнє угода буде дебютом на ринку автомобілів, що раніше виробник iOS не пропонував використовувати його операційні системи на чому-небудь крім власних рішень Apple, таких як Mac або iPhone.

Вибір Volvo, Ferrari і Mercedes, як наголошується, обумовлений тим, що саме ці компанії перш висловлювали найбільший інтерес до інтеграції технологій Apple.

Очікується, що анонс угод Apple з виробниками буде зроблений наступного тижня в рамках женевського автосалону.

Крім того, джерела в Apple не виключили, що до кінця 2014 року список автовиробників, які використовують iOS-подібну операційну систему, буде розширено.

Після інтеграції водії зможуть працювати в авто з сервісами App Store , Apple Maps , слухати музику і дивитися фільми.

Крім того , автомобілі будуть розпізнавати через інструмент Siri голосові команди від водія , зокрема , під час поїздки водій голосом зможе відправити SMS або електронного листа .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!