Економіка України в 2014 році може скоротитися на 3-7%

Четвер, 27 березня 2014, 10:15

Скорочення економіки України в 2014 році може досягти 3 - 7% ВВП.

Про це йдеться в даних річного звіту австрійського Raiffeisen Bank International, керуючого зарубіжними активами банківської групи, пише "ИТАР-ТАСС".

"При високих політичних та економічних ризиках, що зберігаються, Україні належить в 2014 році провести під наглядом МВФ хворобливі структурні реформи, щоб скорегувати дисбаланс в економіці" , - йдеться в документі.

Як відзначають аналітика банку, події на Україні призвели до зростання бюджетного дефіциту, зниження золото - валютних резервів і погіршення рейтингів держоблігацій, а на дату складання звіту (11 березня 2014 року) падіння курси гривні до долара становило 11%.

Реклама:

Оцінити вплив економічної ситуації на фінансове становище української дочки "Банк Аваль" поки не вдалося, йдеться в документі.

За прогнозами банку, ситуація навколо України "представляє ризик і для російської економіки".

"Економічне зростання в Росії в 2014 році буде слабким і очікується на рівні 1% ВВП, дефіцит бюджету оцінюється як незначний", - вважають експерти австрійського банку.

Raiffeisen Bank International є дочірньою компанією головного Raiffeisen Zentralbank . Міжнародний підрозділ курирує банки групи в 17 країнах Центральної та Східної Європи, в тому числі, в Росії, Білорусії, Чехії, Угорщини та в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!