Україна платитиме за російський газ 387 доларів - Продан

Вівторок, 25 березня 2014, 14:47

Україна не планує в другому кварталі платити за поставки російського газу більш 387 доларів за 1 тис. куб м, що є розрахунковою ціною з урахуванням "харківських угод" від 2010 року.

Про це на прес-конференції повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан, пишуть "Українські новини".

"Ми не збираємося з ними (російський "Газпром") судитися. Ми збираємося платити їм за ціною 387 доларів. Якщо вони виставлять іншу ціну, ми все одно будемо платити по близько 387. Нехай вони самі йдуть до суду", - сказав міністр.

За його словами, ніяких офіційних кроків з денонсації "харківських угод", які передбачають знижку в розмірі 100 доларів за тис. куб м, російська сторона не робила.

Реклама:

У першому кварталі ціна на газ для України становить 268,5 дол. за тис. куб м з урахуванням знижки, отриманої минулими владою наприкінці 2013 року.

За розрахунками української сторони, у разі скасування цієї знижки з другого кварталу, ціна для України зросте до близько 387 доларів (з урахуванням харківських угод).

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляє, що з 1 квітня Росія хоче встановити ціну на газ для України в розмірі близько 500 доларів за тис. куб. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!