"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МБРР надасть Україні 382 мільйона на теплопостачання

Четвер, 20 березня 2014, 12:40

Уряд має намір найближчим часом відновити переговори з Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо залучення позики у розмірі 382 млн доларів для модернізації систем теплопостачання в Україні.

Про це повідомила прес-служба Мінрегіону з посиланням на главу відомства - віце-прем'єра Володимира Гройсмана.

За його словами, Кабмін схвалив проект розпорядження про залучення позики від МБРР для реалізації проекту "Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України" в розмірі до 382 млн доларів. 

Гройсман також поінформував, що Кабмін схвалив проект розпорядження президента України про утворення делегації для участі у переговорах з МБРР.

Реклама:

Повідомляється, що документ, після проходження необхідних формальних процедур, передбачених законодавством, буде підписаний в.о. президента України Олександром Турчиновим.

Прес-служба Мінрегіону нагадала, що переговори з МБРР повинні були відбутися раніше, однак їх проведенню завадила нестабільна ситуація в Україні.

Як повідомлялося, у лютому поточного року уряд заявив про намір залучити 382 млн доларів від МБРР та "Фонду чистих технологій" банку для реалізації проекту "Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України".

Як повідомлялося, в рамках реалізації проекту банк виділить для підприємств-учасників 332 млн дол. під 0,59% річних строком на 18 років з платіжними канікулами" на 5 років. 

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: