Кабмін виділив 180 мільйонів на оздоровлення басейну Сіверського Донця

Понеділок, 3 лютого 2014, 17:07

Кабінет міністрів виділив 180 мільйона гривень на фінансування загальнодержавної програми оздоровлення басейну річки Сіверський Донець в 2014 році.

Про це на брифінгу повідомив журналістам виконуючий обов'язки міністра екології та природних ресурсів Олег Проскуряков, пишуть "Українські новини".

"Вперше в історії незалежної України на вирішення проблеми оздоровлення басейну річки Сіверський Донець і поліпшення екологічного стану Харківської, Луганської та Донецької областей виділено 180 млн гривень", - сказав він.

Також Проскуряков зазначив, що в 2014 році буде виділено 21 млн гривень для проведення комплексного екологічного моніторингу на території Калуського гірничопромислового регіону (Івано-Франківська область) і завершення робіт з моніторингу та розробці плану заходів з ліквідації наслідків надзвичайної події, що пройшов на території Домбровського кар'єру.

Реклама:

Також в 2014 році Мінекології планує вивести залишки непридатних для використання пестицидів, продовжити роботи з рекультивації існуючих полігонів твердих побутових відходів і будівництву нових.

Як повідомлялося, у березні 2013 Луганська область просила Кабмін прискорити прийняття програми оздоровлення басейну річки Сіверський Донець.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!