Дефіцит бюджету Канади скоротився до 549,9 мільйона доларів

Неділя, 2 лютого 2014, 11:45

Дефіцит бюджету Канади в листопаді істотно скоротився в річному вираженні, що обумовлено зростанням надходжень від особистого прибуткового податку, корпоративного і ПДВ.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Згідно з даними міністерства фінансів, в позаминулому місяці дефіцит бюджету становив 614 млрд канадських доларів (549,9 млрд доларів) проти 1,7 канадських доларів (1,52 млрд доларів), зафіксованих в листопаді 2012 року.

Міністерство фінансів відзначило, що зниження дефіциту продиктовано значними зростанням податкових виплат, які в листопаді зросли в річному виразі на 9,3%.

Реклама:

Надходження від особистого прибуткового податку зросли на 7,7%, корпоративного податку - на 4,2%, кошти, отримані від ПДВ, підскочили на 22,1%, в ​​цілому загальний дохід становив 8,2%.

Банк Канади підвищив прогноз по зростанню економіки з 2,3% до 2,5% на 2014 рік, а також повідомив, що інфляція буде нижче цільового рівня протягом усього поточного року.

"Зміцнення світової економіки і недавнє зниження курсу канадського долара повинні сприяти зміцненню зростання, - йдеться в заяві. - Час і напрямок наступного зміни ставки залежатимуть від того, як нова інформація вплине на баланс ризиків".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!