"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пінчука можуть звинуватити в демпінгу у США

Четвер, 13 лютого 2014, 11:46

США днями може винести рішення у справі компанії Інтерпайп українського бізнесмена Віктора Пінчука про демпінг.

Про це пише американська газета The New York Times.

"Сталевий магнат і головний спонсор Фонду екс-президента Клінтона - Віктор Пінчук часто контактував з держдепартаментом місіс Клінтон на зустрічах, організованих лобістом Дугласом Шоеном", - пише видання.

"Зараз Пінучк в центрі торгового спору, який вносить суперечність зі сталеварами в Пенсільванії та Огайо, саме тими типами спілок, до яких Хіларі Клінтон буде змушена звертатися під час президентської гонки", - йдеться в статті.

Реклама:

Стосунки Пінучка і Клінтон стали предметом уваги минулого літа, коли американські виробники подали позов, стверджуючи, що Україна - і відповідно компанія пана Пінчука, Інтерпайп - і вісім інших країн незаконно демпінгують в цінах на сталеві труби, які використовують при видобуванні природного газу.

Міністерство торгівлі, як очікується, має ухвалити попереднє рішення у справі вже в четвер.

Якщо воно вважатиме, що демпінг був, це може ввести мита на імпорт сталі Інтерпайп, що, на думку аналітиків, призведе заборгованість компанії до ще більш стресової фінансової ситуації.

Ситуація особливо критична для компанії, враховуючи політичну кризу, яка в тому числі призвела до блокування імпорту продукції зі сталі до Росії. Інтерпайп розраховував компенсувати втрати за рахунок збільшення продажів у США, - пише газета.

Говорячи про контакти Пінчука з Клінтон, її прес-секретар Нік Меррілл заявив, що з 21 січня 2009 року до 1 лютого 2013-го Пінчук жодного разу не був у розпорядку Клінтон.

А лобіст Шоен пояснив, що його лобістська діяльність стосувалася вирішення кризи в Україні і не мало нічого спільного з комерцією і бізнес-діяльністю.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: