Греція скоротила витрати на головування в ЄС до 50 мільйонів євро

Вівторок, 7 січня 2014, 10:33

Влада Греції, яка переживає гостру фінансово-економічну кризу, урізала до 50 мільйонів євро витрати на головування в Євросоюзі, яке перейшло до цієї країни з 1 січня 2014 року.

Про це повідомили в прес-службі постійного представництва Греції при ЄС, передає ИТАР-ТАСС.

За інформацією видання, піврічне ротаційне головування в ЄС обходиться країнам-членам співтовариства в середньому в 100 млн євро. Литва, яка передала Греції кермо влади в ЄС, вклалася в 40 млн євро.

Як наголошується, обсяг затверджених видатків на стратегічне керівництво Євросоюзом і пов'язані з цим планові заходи є рекордно низькими для Греції. Що стала членом ЄС в 1981 році, країна очолила Раду міністрів спільноти вп'яте.

Реклама:

Для Греції 2014 рік стане першим роком економічного пожвавлення після шести років рецесії. У грудні минулого року Єврогрупа схвалила виділення Афінам чергового траншу фінансової допомоги в розмірі 1 млрд євро, а в 2014 році закінчується термін дії другої міжнародної антикризової програми для Греції.

Згідно з прогнозами експертів, цій країні буде потрібна третя антикризова програма, оскільки розраховувати на її самостійний вихід на фінансові ринки в 2014 році не доводиться.

За різними оцінками, обсяг третьої програми може становити від 20 до 50 млрд євро, які Греції нададуть Європейський стабілізаційний фонд і Міжнародний валютний фонд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!