Банк Курченка видав охоронцям кредит на автівки

П'ятниця, 31 січня 2014, 09:35

Управління Державної служби охорони при ГУ МВС України в Харківській області 15 січня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ "Брокбізнесбанк" на отримання кредиту у розмірі 3 мільйона гривень для придбання автомобілів.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

За інформацією видання, кредит беруть на 60 місяців під 23% річних.

Як зазначається, у липні минулого року голова фінансового напрямку групи СЄПЕК Борис Тімонькін повідомив, що група Сергія Курченка збирається ввійти в акціонерний капітал "Брокбізнесбанку".

Реклама:

У серпні банк повідомив, що частки Сергія та Олександра Буряків зменшились з 50 до 9,40% у кожного. У інформаційній базі ДКЦПФР повідомлялось, що Буряки продали свої акції на вторинному ринку, однак їх покупець не повідомлявся.

Разом з тим, на сайті "Брокбізнесбанку" повідомляється, що кожному з братів Буряків належить по 18,8% акцій. На сайті SMIDA також досі немає даних про нових акціонерів, на сайті Нацбанку досі вказані лише брати Буряки.

Єдиним конкурентом "Брокбізнесбанку" на цьому тендері було ПАТ "Реал Банк", частка в якому належить групі Курченка. У листопаді минулого року 15% акцій банку сконцентрувало ТОВ "Всеукраїнський промисловий союз", що належить СЄПЕК, ще 11% зібрала компанія "Консалтинг Системз", яка за даними "Insider" також пов’язана з Курченком.

Разом з тим, видання нагадує, що сам тендер на придбання автомобілів харківське управління провело ще півроку тому. Угоду на 20 автівок Peugeot 301 1.2E загальною вартістю 2,59 млн гривень. було укладено з ТОВ "ВіДі Авеню" у вересні 2013 року.

Після цього управління намагалося взяти кредит на 2,60 млн гривень на тендери прийшло в три банки - "Брокбізнесбанк", "Реал Банк" і "ВБР" Олександра Януковича.

"Реал" відхилили за неповний пакет документів, акцептована була дешевша пропозиція "ВБР" на 17,9%. Однак угоду так і не було підписано: тендер скасували, офіційна причина зазначена як "недосягнення між замовником та учасником процедури закупівлі згоди щодо істотних умов договору".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!