Світові продажі смартфонів зросли на 41%

Вівторок, 28 січня 2014, 12:10

Світові продажі смартфонів за підсумками 2013 зросли на 41% порівняно з попереднім роком і становили рекордні 990 млн одиниць.

Такі дані наводяться в дослідженні американської аналітичної компанії Strategy Analytics, що спеціалізується на аналізі ринку високих технологій, пише "ИТАР-ТАСС".

Згідно з дослідженням, лідером ринку залишається південнокорейська компанія Samsung, на яку припадає 32,3% продажів.

"За рік Samsung реалізувала 319,8 млн смартфонів, що є рекордним показником в історії галузі. Незважаючи на жорстку конкуренцію з боку китайських і американських виробників, компанія продовжила випускати популярні моделі Galaxy S4 і Note 3", - зазначив виконавчий директор Strategy Analytics Ніл Мостон.

Реклама:

Другий рядок у рейтингу займає виробник iPhone - американська компанія Apple.

Їй належить 15,5% ринку. За 2013 компанія продала 153,4 млн смартфонів, що на 13% перевершує показник попереднього року.

За словами експертів, частка Apple на ринку смартфонів знизилася: у 2012 році на iPhone припадало 19% світових продажів. Apple утримує сильні позиції в преміальному сегменті, однак той факт, що вона не представлена ​​в нижній ціновій категорії, негативно впливає на її продажі в країнах, що розвиваються", - вказав Мостон.

На частку Samsung і Apple в минулому році припала майже половина світових поставок смартфонів, однак, за словами аналітиків, все більшу конкуренцію їм складають інші виробники.

"Продажі китайських компаній Huawei і Lenovo і південнокорейської LG ростуть у два рази швидше ринку, їх загальна частка становить 14%. Huawei швидко розширюється в Європі, в Латинській Америці зростає популярність LG, смартфони Lenovo (на базі ОС Android ) продаються за конкурентною ціною в Китаї", - зазначила експерт Strategy Analytics Лінда Суї.

Huawei, яка замикає трійку лідерів, продала торік 50,4 млн смартфонів (5,1% продажів), за нею йдуть LG (47,6 млн одиниць, 4,8%) і Lenovo (45,5 млн одиниць, 4,6%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!