Moody's підтвердило рейтинг держоблігацій Франції

Понеділок, 27 січня 2014, 10:31

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підтвердило рейтинг державних облігацій Франції "Aa1", при цьому прогноз залишений на рівні "негативний".

Про це повідомляється в прес-релізі агентства, передає "Інтерфакс-Україна" .

Як повідомляється, причиною збереження такого прогнозу є "триваюче скорочення конкурентоспроможності французької економіки, що створює ризики ослаблення зростання в довгостроковій перспективі, а також ризик подальшого погіршення фінансової фортеці уряду країни".

Це відбивається в істотному збільшенні відносини держборгу до ВВП - до 93,6% у минулому році порівняно з 90,2% в 2012 році.

Реклама:

Аналітики Moody's очікують подальшого підвищення показника вище 95% до кінця поточного року, при цьому його зниження навряд чи почнеться раніше 2016 року.

Хоча французький уряд ввыв або оголосив про низку заходів, спрямованих на вирішення даних проблем, впровадження та ефективність цих політичних ініціатив ускладнюється тривалим збереженням складної ситуації на ринку праці, товарів і послуг, а також соціальної та політичною напруженістю в країні.

Moody's залишило без зміни довгостроковий рейтинг облігацій в іноземній і національній валютах Франції та стелю рейтингу депозитів на рівні "Aaa".

Короткостроковий рейтинг облігацій в іноземній валюті і стеля рейтингу депозитів збережений на позначці "Prime -1".

Обсяг економіки Франції становить близько 2 трлн євро (2,6 трлн доларів), країна займає п'яте місце в світі за цим показником.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!