Гейтс дав грошей на "сечову зарядку" для смартфонів

Вівторок, 24 грудня 2013, 20:44

Благодійний Фонд Білла і Мелінди Гейтс продовжує працювати над поліпшенням санітарних умов у країнах третього світу, особливо там, де у населення немає доступу до чистої води.

Про це пишуть "Вести.ру".

Значна частина зусиль була сфокусована на інноваціях, що стосуються конструкції туалетів. Крім того, організація готова підтримувати вчених, що розробляють ефективні способи використання продуктів життєдіяльності людини.

Як писало видання, вчені знайшли спосіб використовувати людську сечу для підзарядки смартфонів і інших електронних гаджетів.

Реклама:

У їхній системі сеча проходить через кілька "мікробних паливних елементів", що містять мікроорганізми. Бактерії харчуються містяться в незвичайному  "паливі" органічними речовинами, а продукти їх життєдіяльності допомагають генерувати невеликий струм.

Заряд, що утворюється при розщепленні речовин, накопичується на конденсаторі.

За словами Іоанніса Йеропулоса з Університету Західної Англії, зараз енергії вистачає тільки на невеликі "прогулянки" по інтернету, відправку СМС або короткий дзвінок.

Крім того, сам паливний елемент розмірами більше нагадує автомобільний акумулятор, ніж кишеньковий гаджет.

Проте, розробка британців явно зацікавила колишнього главу Microsoft. Фонд Білла і Мелінди Гейтс виділив їм грант на продовження досліджень та удосконалення "сечового" ​​джерела живлення.

Раніше серед одержувачів грантів від Гейтса були помічені винахідники "презерватива майбутнього".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!