LG представить найбільший вигнутий LCD-телевізор

Четвер, 19 грудня 2013, 12:53

Південнокорейська LG збирається представити новий вигнутий Ultra HD-телевізор на майбутньому січневому заході Consumer Electronics Show.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Як повідомляється, новинка 105UB9 отримає діагональ екрану 105 дюймів, і представники компанії з гордістю називають її "найбільшим зігнутим телевізором у світі".

На сьогоднішній день вже відомо, що співвідношення сторін у майбутнього рекордсмена серед LCD -панелей складе 21:9 при дозволі 5120x2160, тобто 11 млн пікселів виявляться прямо у вас у вітальні, та ще й вишикувавшись півколом.

Реклама:

Інженери LG допрацювали технологію Thin Film Transistor, що дозволило поліпшити кольору і кут огляду. Їм також вдалося вирішити проблему підсвічування вигнутого LCD-дисплея такої величини. Інші подробиці, очевидно, будуть доступні пізніше в січні.

Крім цього вчора LG презентувала перший моноблок, що працює на базі операційної системи Google Chrome OS. До цих пір більшість рішень такого класу поставлялися на базі Windows і Mac OS, невелика частина - на Linuх, тому південнокорейський вендор тут інноватор.

Використання саме цієї операційної системи дозволяє істотно знизити вартість продукту, кажуть у LG. З іншого боку, користувачі Chrome OS мають обмежений набір програмного забезпечення, і такі популярні програми, як Skype, Microsoft PowerPoint, Adobe Photoshop або iTunes, тут недоступні.

Надалі Google обіцяє додати безліч безкоштовних і платних веб-додатків, які зможуть працювати через браузер Chrome. Але чи потрібна для цього "вісь" від Google?

У будь-якому випадку перший час такий продукт, як десктоп під управлінням Chrome OS, безумовно буде нішевим. Більш докладно про новинку LG обіцяє розповісти на виставці CES 2014.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: