Закупівельні ціни на металобрухт зросли на 8-12%

Середа, 18 грудня 2013, 15:32

Закупівельні ціни на металобрухт зросли на 8-12% і становлять в середньому 2,5 тисяч гривень за тонну.

Про це повідомив начальник відділу аналізу ринку чорної металургії ДП "Держзовнішінформ" Олександр Шейко, передає прес-служба компанії.

За його словами, з настанням зимового періоду ситуація на українському внутрішньому ринку сталевого брухту ускладнюється.

"Сезонне скорочення заготовки металобрухту, з урахуванням активної фази накопичення металургами сировини для зимового періоду, традиційно призводить до зростання цін. В даний момент закупівельні ціни зросли на 8-12% і становлять в середньому 2,5 тисяч гривень за тонну", - говорить Шейко.

Реклама:

Також він зазначив, що характерною тенденцією останніх місяців для українського ринку металобрухту є істотне зростання імпорту.

Так, в жовтні і листопаді обсяги імпорту металобрухту становили близько 20 тисяч тонн щомісяця, що приблизно на 20% вище аналогічних показників минулого року. При цьому в грудні обсяги імпорту очікуються на рівні 30 тисяч тонн.

"Що стосується експорту, то в першому півріччі поточного року експортних відвантажень металобрухту фактично не було. Тільки починаючи з липня українські підприємці почали експортувати металобрухт", - заявив начальник відділу аналізу ринку чорної металургії.

Він також додав, що пік поставок припав на жовтень, коли було відправлено на експорт близько 62 тисяч тонн.

"У листопаді обсяги експорту становили 55 тисяч тонн, а в грудні не перевищать 50 тисяч тонн. Загалом за 10 місяців 2013 року було експортовано 185 тисяч тонн металобрухту, що вдвічі менше показника за минулий рік. Середня експортна ціна становить 345-350 доларів за тонну", - розповідає Шейко.

При цьому він зазначив, що нинішня ситуація на українському ринку металобрухту є достатньо нетиповою і свідчить про можливі структурні і організаційні зміни в галузі в 2014 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: