Влада обіцяє забудувати Київ висотними паркінгами

Середа, 6 листопада 2013, 12:46

Вже в березні наступного року в столиці почнуть будувати багаторівневі паркінги.

Про це пише "Сегодня".

На сесії Київради, яка відбудеться 13 листопада, депутати розглянуть 8 питань з облаштування стоянок, серед яких - 4 багаторівневих на Оболонському проспекті (№ 6, 21, 20 і на перетині з вулицею Героїв Дніпра); три відкриті стоянки на проспекті Григоренка (від вулиці Ахматової до Тальнівської), на вулиці Крайній (біля вул.Сабурова) і перетині вулиць Ахматової і Ревуцького.

Крім того, планується будівництво підземного перехоплюючого паркінгу на проспекті Глушкова, 1. У цілому під зведення цих парковок хочуть виділити 7,63 га землі.

Реклама:

За словами заступника голови КМДА Михайла Костюка, 4 багаторівневих паркінги - це інвестпроекти, до їх будівництва можна буде приступити вже в березні.

"У місті проблема з наявністю паркомісць, тому вирішувати питання необхідно якнайшвидше. Проекти, які виносяться на сесію - інвестиційні. Зараз прийме рішення Київрада, потім вони оперативно будуть представлені на інвесткоміссію для залучення інвесторів. Далі інвестор запропонує докладний проект будівництва, і вже у березні можна буде починати", - розповів Костюк. Тоді ж стане відома і вартість будівництва паркінгів.

За словами заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, є й інші проекти будівництва стоянок, які будуть фінансуватися не лише за гроші інвесторів, а й за рахунок міста, оскільки не всі проекти привабливі для бізнесу.

Зараз у столиці вже будуються перехоплюючі парковки біля станцій метро. Ці роботи фінансуються частково за рахунок міськбюджету, частково за інвесткошти.

До 2015 року планується створити близько 7 тисяч нових паркомісць.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!