Єврокомісія попередила Іспанію та Італію

Понеділок, 18 листопада 2013, 12:33

Європейська комісія, виконавчий орган ЄС, попередила, Іспанію та Італію, що їх проекти бюджетів на 2014 рік можуть не відповідати новим правилам щодо боргу та дефіциту бюджету.

Комісія також зазначила, що французькі та голландські проекти ледь-ледь пройшли ценз, повідомляє BBC.

Країнам, які не вписуються, доведеться переглянути свої системи оподаткування та плани витрат до повторного подання їх до національних парламентів.

Відповідно до правил ЄС, держави-члени єврозони зобов'язані скоротити дефіцит для досягнення збалансованого бюджету.

Реклама:

Вони також повинні зменшити державний борг, пише видання.

Комісія дає країнам певну свободу, якщо їх дефіцит нижче середнього показника по ЄС (3%) від валового внутрішнього продукту та рівень їхнього боргу падає.

Але коли Італія, третя за величиною економіка єврозони, попросила поблажку щодо своїх бюджетних планів 2014, комісія відмовила, тому що держборг Італії продовжує зростати.

Проект бюджету Іспанії також потрапив у групу ризику, тому що країна не передбачає повернення до фінансових норм ЄС до 2016 року.

Серед інших країн, які можуть не вписатися в нові правила ЄС Фінляндія, Люксембург та Мальта.

Держави, за якими комісія проводить "бюджетне спостереження" є: Австрія, Бельгія, Хорватія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Італія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Словаччина, Словенія та Іспанія.

Країни з великою заборгованістю, які отримали від ЄС фінансову допомогу в розпал фінансової кризи - Ірландія, Кіпр, Португалія та Греція - не були включені в огляд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: