"Регіонал" хоче виділити 212 мільйонів на "Повітряний експрес"

Середа, 23 жовтня 2013, 17:06

Народний депутат від Партії регіонів Євген Геллер пропонує збільшити видатки державного бюджету на 212 млн гривень для фінансування проекту "Повітряний експрес".

Про це йдеться в проекті закону № 3453 "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2013 рік" щодо збільшення видатків Державному агентству з інвестицій та управління національними проектами України", текст якого оприлюднено на сайті Верховної Ради.

Відповідно до законопроекту, кошти виділяються в рамках реалізації національного проекту "Повітряний експрес", а саме для поповнення статутного капіталу ДП "Дирекція з будівництва і управління національним проектом "Повітряний експрес" та інших інфраструктурних об'єктів Київського регіону" на суму 212 млн гривень.

Ці кошти будуть спрямовані на виконання зобов'язань перед китайською стороною щодо сплати другого траншу страхової премії Китайської корпорації страхування експортних кредитів, відсотків за користування кредитом, наданим Експортно-імпортним банком Китаю під державні гарантії України, а також банківської комісії.

Реклама:

Крім того, кошти будуть спрямовані на фінансування витрат з розробки техніко-економічного обгрунтування проекту міської кільцевої автомобільної дороги навколо Києва від вулиці Столичне шосе до автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський на ділянці Київ-Бориспіль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!